We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

My Cart
0.00
My Cart
0.00
Zdrav osmijeh vašeg ljubimca: održavanje dentalnog zdravlja i postupci nakon veterinarske skrbi
Zdrav osmijeh vašeg ljubimca: Savjeti za održavanje dentalnog zdravlja i postupci nakon veterinarske skrbi

Zdrav osmijeh vašeg ljubimca: održavanje dentalnog zdravlja i postupci nakon veterinarske skrbi

Zdravi zubi su ključ za zdravo hranjenje!

Kada je vrijeme za posjet veterinaru?
Vrijeme je da rezervirate posjetu veterinara ako primijetite simptome poput neugodnog zadaha, upaljenih desni, prisutnosti zubnog plaka ili ako primijetite da vaš ljubimac odbija suhu hranu ili proizvodi neobične zvukove tijekom hranjenja.

 

Što nakon veterinarske procedure? Evo nekoliko uobičajenih slučajeva:

Čišćenje plaka – ako je veterinar dijagnosticirao i očistio plak, preporučuje se nekoliko dana prelaska na namočenu suhu hranu ili privremeni prijelaz na mokru hranu kako bi se desni nježno oporavile.

Vađenje zuba – ukoliko je vašem ljubimcu izvađen zub ili više njih, preporučuje se prelazak na dobro namočenu suhu hranu ili vlažnu hranu kako bi se smanjila iritacija.

Zumbe plombe – ako ljubimac dobije plombu, nije potrebno prelaziti na mokru ili namočenu hranu. Današnje moderne metode zapunjavanja zuba osiguravaju da se plomba stvrdne prije nego što napustite ambulantu. Navečer svom ljubimcu slobodno ponudite suhu hranu, bez brige da ćete opet morati prolaziti kroz proceduru.

 

Važno je napomenuti da problemi s zubima mogu ukazivati na poteškoće ne samo u usnoj šupljini, već i u gastrointestinalnom traktu. Stoga, uvijek slijedite savjet veterinara, jer svaki slučaj ima svoje specifičnosti.

Ne zaboravite prilagoditi hranu prema veličini i karakteristikama zubi vašeg ljubimca. Održavanje dentalne higijene ključno je za cjelokupno zdravlje vašeg četveronožnog prijatelja!

Za čišćenje zuba, zdravoj njuškici možete poslužiti Denties štapiće s proteinima mesa i pireom od voća ili povrća. Celuloza koja se nalazi u Josera Denties štapićima pomaže svakodnevnom čišćenju zuba, zabavna je za žvakanje te masira desni vaše njuškice.

Pobrinite se za spoj dobrih okusa. U našoj ponudi pronađite okuse: patka i mrkva, piletina i borovnica, puretina i jabuka. Njam!

Pogledaj više: https://dogcity.hr/?s=DENTIES 

 

Ostavite komentar